VC Herentals is opnieuw met een fel uitgedunde kern richting Wijnegem getrokken. Naast de langdurig geblesseerden Van Rompaey en Van Aerschot ontbraken ook Coomans, Danquah en Van Rooy. Ondanks deze overvolle blessureboeg was er in de eerste helft geen sprake van enig niveauverschil tussen rood-wit en het veel hoger gerangschikte Wijnegem. Benijts creëerde de eerste kans van de wedstrijd, hij schakelde knap 3 thuisverdedigers uit en legde terug op Van Ende maar zijn schot ging rakelings naast. Aan de overkant herhaalde De Wachter de actie van Benijts, ook hij dolde met de VC verdediging maar besloot uiteindelijk knullig over. [b]Kristof Benijts in hoogste versnelling[/b]Dat Benijts in bloedvorm verkeert, bewees hij op het halfuur, via een persoonlijke actie zag hij zijn krul op de lat belanden. Enkele minuten later sloeg het noodlot opnieuw toe voor VCH. Moons blesseerde in een duel opnieuw zijn tengere knie en moest het veld verlaten voor Smets. In de slotseconden van de eerste helft scoorde Herentals ei zo na het openingsdoelpunt. Eerst was er nog een schot van Benijts dat rakelings over ging maar op slag van rusten kon Coart alleen op doel afgaan maar oog in oog met de lokale goalie besloot Klaas ongelukkig naast.[b]Wijnegem wint nipt[/b]In de tweede helft zagen we toch een ander Wijnegem. Eerst ging een afstandsschot van De Langhe nog over en even later kon diezelfde De Langhe ook van kortbij niet afronden maar zijn derde poging was uiteindelijk wel succesvol. Via een afstandsschot van Daan De Langhe klom Wijnegem op een 1-0 voorsprong. Herentals probeerde met de moed der wanhoop toch een repliek te bieden maar kwam niet verder dan een schuchtere poging van Van Orshaegen na een voorzet van Coart. Meer gevaar was er op hoekschop van de thuisploeg waar de bal in één tijd op de slof werd genomen maar Van Ende keerde de bal op de doellijn met het hoofd. Ook de thuisploeg slaagde er nog in de bal op de lat te schieten maar Van Den Schoor lette in de herneming goed op. Ook op een vrijschop van De Wachter stond Van Den Schoor paraat en voorkwam hij verder onheil. Ondanks enkele wissels veranderde er niets meer aan het scoreverloop zodat VCH met 1-0 verlies terugkeerde uit Wijnegem.Ondanks dat VCH zoals eerder gezegd meer dan een halve basisploeg moet missen, voetbalde het in de eerste helft zelfs de beste kansen bij elkaar. In de tweede helft toonde Wijnegem zich sterker, trok het laken naar zich toe en scoorde op de koop toe één keer. Steven Van Orshaegen incasseerde zijn derde gele kaart en moet tegen Houtvenne bovendien geschorst toekijken zodat de spelerskern alweer wat uitgedund zal worden. In deze derby kan VC niemand kunnen recupereren zodat de keuze voor trainer Janssens wel zeer miniem wordt.[i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ThalsFM.[/i]